>hepdizi.com<  YerLi •  Yabancı Dizi  Paylaşım Platforumu >hepdizi.com<
Duyurular: .:. Portal .:. Youtube Video .:. Canlı Tv .:. Radyo&Sohbet .:. Oyunlar .:. Program İndir

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Ekim 14, 2008, 12:12:45 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ekstra

Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Ezo Gelin Bölüm Özetleri  (Okunma Sayısı 1062 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AvanTgarde
Yönetim Kurulu Başkanı

BAŞARI: 23

« Yanıtla #15 : Haziran 21, 2007, 07:44:27 ÖS »

16. Bölüm Özeti

Ezo’yu yakalayan Hüso, onu bir köşeye sıkıştırıp, Beşire’yi aramasını ister. Ancak Ezo’nun ne kadar gözü pek olduğunu bilmemesi ona pahalıya patlayacaktır. Hüso’nun hesabı tutmaz.

Hacer ve Ömer, Ali’nin öldüğünü öğrenip fenalaşan Dinar’ı hastaneye kaldırır. Kapının önünde ambulansı gören Ezo’da yanlarına gider. Fatma Ezo’nun her an burunlarının dibinde olmasından rahatsızdır.

Duran Hüso’nun çaresine bakmak için gönüllü olduğunu söyleyip, her fırsatta soluğu Güneş Gıda’da alır. Aslında gizliden gizliye Güldene’yi gönlünü kaptıran Duran, duygularını saklayamaz.

Dinar’ı çok seven Ezo soluğu hastanede alır. Ezo’nun sürekli Ömer’in çevresinde olması Hacer’i rahatsız etmektedir. Hacer Macit’i arayıp Ezo’ya sahip çıkmalarını söyler ve onu doldurur.

Ezo’yu Hacer’in yanından alıp dışarı çıkaran Ömer onunla yalnız kalabildiği bu anı değerlendirip, ona bir ev açmayı teklif eder. Acaba Ezo bu teklifi kabul edecek midir?

Hacer’in dolduruşuna gelen Macit, Ezo’ya sert çıkışır. Ezo artık o evde kalamayacağını düşünmeye başlar.

Öte yandan köyde, karılarından protesto gören Bilal’in bu duruma karşı bir çözümü vardır; üçüncü bir evlilik yapmak
AvanTgarde
Yönetim Kurulu Başkanı

« Yanıtla #16 : Haziran 21, 2007, 07:44:35 ÖS »

18.Blm özeti
Hafta sonu için Ballı Ağa’nın çiftliğinde toplanan Meryem, Ezo, Beşire, Güldane, Hüso, Recep ve Ballı Ağa birlikte çok iyi vakit geçirirler. Ancak, onların eğlencesi birilerini rahatsız eder… Bunlardan biri Ezo’nun, yalnız başına gezmesini kıskanan Ömer, diğeri de kardeşi Meryem’e, Dinar’ların sahip olamadığını düşünen Bilal’dir…

Ömer, Ezo’nun onsuz gezmesinin verdiği kıskançlıkla Ezo’yu Ebe Ana’dan almaya gider. Peki orada neler olur? Ömer ve Fatma’nın evindeki gerginlikten rahatsız olan Dinar, artık bu durumdan sıkılarak köye dönmek ister. Dinar köyüyle doya doya hasret giderirken ve oranın sessizliğinde mutluyken; Hacer bu durumdan hiç memnun değildir…

Ezo’yla ettiği kavganın ardından evden fırlayan Ömer nereye gider? Ne yapar? Ömer’in aniden ortadan kaybolması üzerine aradığı telefona Ezo çıkınca Fatma ne yapar?

Diğer yandan; Bilal’in Meryem’e yaptığı baskılara şahit olan Recep biraz da Ali’nin ölümüyle ilgili duyduğu suçluluk nedeniyle Meryem’e evlenme teklif eder. Acaba Meryem bu teklifi nasıl karşılayacaktır? Peki ya Bilal?

Biraz hava almak için Birecik’e gezmeye giden Ezo, Beşire, Güldane, Hüso, Recep ve Ballı Ağa’yı aldıkları hangi haber sarsacak Peki acaba Ezo, bu durumu atlatabilecek mi?
AvanTgarde
Yönetim Kurulu Başkanı

« Yanıtla #17 : Haziran 21, 2007, 07:44:42 ÖS »

19.bölüm özeti

Ezo’ya bir türlü kavuşamayan Ömer, bunalıma girer. Bilinçaltı ona bu çıkmazın içinden, Fatma’dan kurtularak çıkmasını emretmektedir. Sanrılar görmeye başlayan Ömer, Emre’ye muayene olmak için hastaneye gider. Hastanede onu karşılayan ise Ezo olacaktır.

Ezo, dükkanın onarılması için hiç kimseden yardım kabul etmez. Bunlara Emre de dahildir. Ezo Emre’den tek bir şey ister. O da ekmek parasını kazanabileceği bir iştir. Öte yandan Emre tayinini istemiştir. Emre Ezo’suz gidebilecek midir?

Ballı, Ezo’nun dükkanını yakan Beşire’nin amcasını buldurtur. Ona yaptıklarının cezasını ödetmeye kararlıdır. Ballı açgözlü amcanın ellerinden malları alabilecek midir? Bu yaşına kadar hayatın tokadına yiyen Beşire’ye gün yüzü doğacak mıdır?

Köyde ise garip olaylar olmaktadır. Ali’nin internet kafesi bir köylüye devredilir. Ancak kafede esrarengiz olaylar olmaya başlar.

Ömer’in halinden korkan Fatma onun peşinden hastaneye gider. Ömer’in kendisini görmek istememesine üzülen Fatma çaresiz boynunu büker. Öte yandan hastaneye gelmişken Kadın Doğum Uzmanına görünen Fatma aldığı haberden hiç memnun kalmaz.
AvanTgarde
Yönetim Kurulu Başkanı

« Yanıtla #18 : Haziran 21, 2007, 07:44:49 ÖS »

20.BÖLÜM ÖZETİ
Ömer'in trajedisi devam ediyor.

Ezo, Ballı Ağa sayesinde yanan dükkanının parasını tanzim eder. Dr. Emre
Ezo'nun parasını alabilmesine hele Ballı Ağa'nın yardım etmesine çok
şaşırır hatta sinirlenir.. Hayatında hiç bu kadar parası olmayan Ezo bu
parayı nerde saklayacağını bilemez. Dr. Emre, O'na bankada hesap
açtırır. Duran'ın ölen dayısından kalan Lokantayı da kiralayan Ezo
artık başka bir hayatın içindedir..

Ömer'in trajedisi ise devam etmektedir.. Bir yanda karnında bebeği ile
Fatma öbür yanda vazgeçemediği aşkı Ezo... Ne yapacağını bilemeyen Ömer
köyde inzivaya çekilir.. Fatma ve bebeğine göz kulak olsun diye tuttuğu
İkbal adlı kadın da pek güvenilir değildir..
AvanTgarde
Yönetim Kurulu Başkanı

« Yanıtla #19 : Haziran 21, 2007, 07:44:57 ÖS »

EZO GELİN
21.BÖLÜM
24 NİSAN SALI/ 20.00
EZO İLE ÖMER BOŞANIYOR MU?
Ömer inzivaya çekildiği köyde kahvede otururken minübüsten inen Fatma ile ona yardım için tuttuğu İkbal’i görünce şoka girer. Ne işleri vardır köyde?.. Ömer, “niye geldiniz” diye bağırınca Fatma yerin dibine geçer. İkbal hemen eve hırsız girdi diye uydurur. Ömer bu durumda Fatma’ya bağırdığı için suçluluk duyar. Babası bile Ömer’e kızar..
Ezo’nun kiraladığı lokantada işler yolundadır. Lokanta müşteri ile dolar taşar.. Ezo halinden memnundur. Ancak Duran, için için bu işi kıskanır. Güldane, Hüso ve Beşire Duran’ın davranışlarından rahatsızlık olurlar. Duran rahat durmaz..
Recep yine intikam peşindedir paralarını Ömer’e yedirmeyecektir. İnce hesaplarla Ömer’e komplo kurar. Köyde İkbal’de boş durmaz. Ezo’nun şehirde doktor sevgilisi olduğunu Ömer’i boşayacağını oturdukları konağı da ellerinden alıp onları sokaklara atacağı dedikodusunu yapar. Çılgına dönen Ömer soluğu Ezo’nun yanında alır. Çıkan kavgada Ömer ve Ezo boşanmak için avukata başvurur..
Bilal Ağa’nın derdi de Meryem’dir. Onu bir an önce baş göz etmelidir. Ama kiminle?
Recep, Meryem’in peşini bırakmaz. Meryem dirense de Recep planlarını bir bir uygular.. Ömer’e kurduğu komplo da sonuçlanır. Recep’in, İkbal’in kötülükleri Ezo ve Ömer’in derdi bitmez…
AvanTgarde
Yönetim Kurulu Başkanı

« Yanıtla #20 : Haziran 21, 2007, 07:45:10 ÖS »

EZO GELİN
22.BÖLÜM
01 MAYIS SALI/ 20.00
EZOGELİN NE YAPSIN?
Recep gerçek yüzünü göstermiştir. Meryem'e zorla sahip olmak ister. Silahtar ile evlenmemek için Recep ile kaçan Meryem, yağmurdan kaçarken doluya tutulmuştur. Meryem bin pişman ağlaya sızlaya Ezo'ya sığınır. Ancak Ebe Ana Meryem'i Recep'in korkusundan evde istemez. Ezo Meryem'i nereye götüreceğini bilemez.
Ballı Ağa, kuşkulandığı şoförlerin ağzından döve döve Ömer'in kamyonetlerinin akıbetini öğrenir. Kamyonları parçalayan şoförler parçaları Irak'ta satmıştır. Bunu da yaptıran oğlu Recep'tir. Ballı ağa yıkılır.
Ömer bir yanda perişan, beş parasız kalmıştır. Fatma'nın dırdırı, İkbal'in yalanları öte yandan Ezo ile boşanma arifesindedir
AvanTgarde
Yönetim Kurulu Başkanı

« Yanıtla #21 : Haziran 21, 2007, 07:45:18 ÖS »

23.Bölüm Özeti
EZO’NUN GÖZYAŞI DİNMİYOR..

Ezo gece yarısı çalan zille yatağından fırlar.. Macit ve Ebe Ana’da fırlamış kapıyı açarlar. Meryem, ağlayarak kapıda karşılarındadır. Recep’ten kaçmıştır. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmuştur. Babasının zoruyla Silahtarla evlenmemek için onu kandıran Recep’in kucağına düşmüştür. Meryem, Recep’i de istemez. Onun kalbi hala Ali’de dir. Recep, acı içinde Meryem’in peşindedir. Silahtar da Meryem’den vazgeçmeyecektir. O gece Ebe Ana’nın evinde kalan Meryem’e Ezo, yeni bir yer bulmak zorundadır. Ebe Ana, Recep’in korkusundan Meryem’i istemez. Ezo, Meryem’i sığınma evine yerleştirir..

Ballı Ağa Ömer’in kamyonlarının başına gelenlerden kuşkulanır. Şöförü sıkıştırınca duyduklarından şok olur. Oğlu Recep işin içindedir. Bunu duyunca yıkılır. Şöförler, kamyonları parçalayarak parçaları Irak’ta satmıştır. Recep’in peşine düşer. Karanlık bir sokakta Recep’i görür. Bir anormallik vardır. Recep’in davranışlarını beğenmez. Dr. Emre’ye giderler. Recep hastaneye yatmalıdır. Ballı Ağa inanamaz onun oğlu akıl hastanesine mi yatacaktır..

Ömer perişandır. Beş parasız kalması bir yana son günlerde Ezo’nun yanında gördüğü Bozan’a içten içe fena bozulmaktadır. Bu böyle olmayacaktır. Ezo’yu yalnız bulacak konuşacaktır. Kıskançlıktan çıldıran Ömer Ezo ile tartışmaya başlar aynı anda lokantaya giren Bozan, Ömer’e bıçak çeker. Ezo araya girer ve Bozan’ı engeller. Ezo’nun sözünü dinleyen Bozan dışarı çıkar.. Yine olan olmuş Ezo ile Ömer kavga etmiştir..Ezo gözünden akan bir damla yaşı siler..

Hastaneden kaçan Recep, Meryem’in peşinde her yeri arar. Umutsuzdur. Ballı Ağa, Recep’in yaptıklarını temizlemek için Ezo’ya olanları anlatır. Ömer’in zararını karşılayacak çeki Ezo’ya verir. O’da Ömer’e götürüp çeki verir. İkisi de ne yapacağını bilemez.

Zehirli baklavayı getiren kadının Fatma’nın yanında çalışan İkbal olduğu öğrenilir. Bütün bunların arkasında Fatma mı vardır.

Ezo bunu çözecektir!
AvanTgarde
Yönetim Kurulu Başkanı

« Yanıtla #22 : Haziran 21, 2007, 07:45:26 ÖS »

24.Bölüm Özeti

ÖMER GİDİYOR MU, EZO NE OLACAK?

İkbal’in gönderdiği baklavaların zehirli olduğu anlaşılınca Ezo soluğu Fatma’nın oturduğu Ömer’in evinde alır. Ezo, İkbal’e bunu Fatma’nın yaptırdığını düşünmektedir. Bu işi adalet çözecektir. Macit polis çağırır. Bozan yine Ezo’nun yanındadır. Ezo her kötü olayda Bozan’ın anında yanında olmasından şaşkınlık duymaktadır. Öte yandan da Bozan’ın varlığı güven verir ona. Acaba Bozan güvenilir biri midir? Ezo, Fatma ve İkbal’le karakolluk olurlar.

Ömer ve Hasan İstanbul’a gidip iş kurmayı düşünmektedir. Hasan’ın eşi Zeynep buna şiddetle karşı çıkar.. Üstelik Zeynep hamiledir. Tarlaya kim bakacaktır? Ömer kararlıdır. Gerekirse tek başına gidecektir. Sokaklarda Ezo’ya raslama şansı olmayan bir şehre gidecek Ezo’yu aklından tamamen silecektir.

Meryem’in sığınma evinde olduğunu öğrenen Silahtar gece-gündüz kapıdan ayrılmaz soğuktan üşüyüp hastalanınca da buna üzülen Meryem, Silahtar’ı içeri alır.. Bilal her yerde Meryem’i arar. Ezo’nun dükkanını basan Bilal’i Hüso kovar. Ancak çıkan arbededen korkan Ebe gizlice Meryem’in yerini söyler Bilal’e. Sığınma evine koşan Bilal, arka kapıdan kaçan Meryem ile Silahtar’ı yakalayamaz.. Bu ne iştir Silahtar ile evlenmemek için Recep ile kaçmayı göze alan Meryem şimdi de Silahtar’la ortadan kaybolmuştur. Meryem’in onu istememesi ile intiharlara sürüklenen Recep de asla vazgeçmeyecektir. Recep de Meryem’in peşindedir.

Ömer’in gideceğini öğrenen Dinar ile Hacer Ana üzüntüden kahrolur. Bir oğullarını kaybetmişler diğer oğulları da onları terk edecektir. Ezo yüzünden gidecektir Ömer. Ezo’ya olan büyük aşkı yüzünden.. Ne yapıp edip onları biraraya getireceklerdir. Dinar gider Ömer’i bulur. Hacer ana da Ezo’yu.. Bakalım Ezo ile Ömer nihayet barışacak mıdır?..
AvanTgarde
Yönetim Kurulu Başkanı

« Yanıtla #23 : Haziran 21, 2007, 07:45:34 ÖS »

26 . bölüm özeti

Ezo, dağ başındaki evden bir yolunu bulur kaçar. Ama nereye kadar. Bozan çok geçmeden onu yakalar. Bu adamdan nasıl kurtulacaktır? Üstelik hastadır. Bir köy evine sığınırlar. Ballı Ağa’nın adamları Ezo’nun izindedir. Çok geçmeden köy evini bulurlar. Bozan, bıçak tehditi ile Ezo’yu kaçırsa da çok uzağa gidemezler. Çıkan boğuşmada Ballı Ağa’nın adamları Ezo’yu kurtarır. Ayağından vurulan Bozan tekrar kaçar. Ezo çok hastadır. Acilen Ballı Ağanın evine götürülen Ezo için doktor çağırılır. Kaç gündür aç susuz kalan ve her yanı yara bere içinde olan Ezo’ya serum takılır. Dr. Emre başındadır.

Ömer, İstanbul’a gitmek üzere garajdadır. Gidip gitmemekte kararsız, tedirgindir. Otobüse biner. Bir sürpriz. Hasan’da otobüstedir. Arkadaşı onu yalnız bırakmamıştır. Zeynep, cep telefonu koşuluyla Hasan’ın gitmesine izin vermiştir. İlk molada Hasan Zeynep’i arar. Ancak duydukları ile şaşkına döner. Ezo kaçırılmıştır. Ezo’yu kaçıran Bozan, tımarhaneden kaçmıştır. Ballı Ağa’nın adamları Bozan’ın peşindedir. Şaşkına dönen Hasan, koşarak olup biteni Ömer’e anlatır. Ömer delirir. Bir an önce geri dönmelidir. Bir yolunu bulup, soluğu Ballı Ağa’nın evinde önünde alır. Zorla Ezo’nun yanına giren Ömer, üzüntüden mahvolmuştur. Ağlayarak Ezo’nun ayaklarının dibine uzanan Ömer beyninde kemiren soruyu sormadan edemez. Bozan O’na dokunmuş mudur? Ölümlerden dönen Ezo, Ömer’i kovar. Ama Ömer geri dönecektir. Ezo’nun yeri onun yanıdır.
AvanTgarde
Yönetim Kurulu Başkanı

« Yanıtla #24 : Haziran 21, 2007, 07:45:45 ÖS »

27.BÖLÜM ÖZETİ

ÖMER EZO’SUNA KAVUŞTU..

Ömer, Ballı Ağa’nın arkasındaki evden dama tırmanır, bir kedi gibi damda yürüyerek gizlice eve girer. Odanın kapısında birdenbire Ömer’i gören Ezo şok olur. Ağlayarak Ezo’nun ellerine kapanır ve Onunla gitmesi için yalvarır. Ezo, Ömer’e özlemle bakar. Ömer ona sımsıkı sarılır ve birlikte evden ayrılırlar. Gidecekleri bir tek yer vardır, Güldene ve Beşire’nin evine giderler. Ezo ile Ömer’i birlikte gören herkes şaşkındır. Ballı Ağa, Ezo’nun Ömer’le gitmesine üzülür. Ömer’e güvenmemektedir. Duran ise sevinçten havalara uçar. Artık Fatma boştadır. Koşarak Fatma ile İkbal’e haberi verir. Fatma üzülür ama belli etmek istemez. Duran, Fatma’ya açılır, Fatma sessiz kalır. Ama İkbal bu işe çok sevinir.

Ezo ve Ömer’in barışması herkesi bir yol ayrımına getirir. Hüso’da Güldene ve Beşire’ye artık başlarının çaresine bakmaları gerektiğini söyler. Duran, Ezo’da olmayınca lokantada onlara rahat vermeyecektir. Ömer, İstanbul’a gidelim diye tutturur. Bunca emek verdiği lokantayı Duran’a bırakıp gidebilecek midir? Ezo kaygılıdır. Bu kadar olaydan sonra Ömer’e güvenebilecek midir? Duran ile güçbirliği yapan İkbal kimbilir daha ne kötülükler yapacaktır. Ya Bozan?
AvanTgarde
Yönetim Kurulu Başkanı

« Yanıtla #25 : Haziran 21, 2007, 07:45:51 ÖS »

28.BÖLÜM ÖZETİ
ÖMER ,BABA OLURve EZO ÇARESİZDİR..

Her taşın altından İkbal çıkar. İkbal yine yapacağını yapar. Fatma’nın doğurduğu haberini Ömer’e verir. Ömer’in bir oğlu olmuştur. Ezo, Ömer’ino heyecanlıhali karşısında ne yapacağını bilemez içi ezilir. Ömer, artık çocuklu bir adamdır ve bu işin vebali büyüktür.

Ezo o gece sabaha kadar uyuyamaz. Başına gelenleri düşünür, içine bir kurt düşer. İkbal!.. Başına ne geldiyse hep İkbal’in yüzündendir.. Ve İkbal hala Fatma’nın yanındadır. Ezo , bu işi ancak Ballı Ağa 'nın çöze ceğini düşünür. Ama Ballı Ağa’da O'na yüz çevirmiştir..
AvanTgarde
Yönetim Kurulu Başkanı

« Yanıtla #26 : Haziran 29, 2007, 12:10:41 ÖÖ »

29. BÖLÜM

Ballı Ağa her zaman olduğu gibi yine Ezo�nun yanındadır. Ezo şüphelerinde haklıdır. Fatma�nın bebeği başkasınındır.. Düğüm İkbal ve onun cep telefonundaki numaraların aranmasıyla çözülür..

Ömer�in kendi bebeği zannetttiği bebek, Halime ve Mehmet�in bebeğidir. İkbal ve Bozan hain planlarla çalmıştır bebeği anne ve babasından.

Günlerce gözyaşı döken Halime, Ezo�nun sayesinde kavuşur bebeğine. Kötülük yapanlar cezasını bulur. Fatma, İkbal ve Bozan hapise atılır.

Ömer, tüm olanlardan şaşkındır. Rüyada gibidir. Sanki Ezo�nun suçuymuş gibi bakar. Ezo çok kırılır ve bir daha hiçbir şeye karar vermeyeceğine yemin eder. Kendisini rüzgara bırakacaktır. Nereden eserse kaderi kısmeti neyse o olacaktır. Ama burada Antep�te değil rüzgar nereye götürürse...
AvanTgarde
Yönetim Kurulu Başkanı

« Yanıtla #27 : Eylül 03, 2007, 05:04:24 ÖS »

Ezo Gelin 30.Bölüm Özeti (Yeni Sezon)

Antep’i ve Ömer’i geçmişte bırakan Ezo’yu yepyeni bir hayat beklemektedir.

İlk kez gördüğü İstanbul’un ürkütücü dünyasında, rakibesi Fatma’nın çocuğuyla tek başına kalan Ezo, geleceğini kurarken kendi gücünü de sınar.

Bu şehirde ilk kez kendine ait bir ev, bir iş ve sıcacık dostlukların yanında, yaralı yüreğinin mührünü çözmeyi başarabilecek büyük ve gerçek bir aşkı da bulacaktır..
AvanTgarde
Yönetim Kurulu Başkanı

« Yanıtla #28 : Eylül 17, 2007, 01:29:10 ÖS »

Ezo Gelin 32.Bölüm Özeti

Ezo, oteldeki yolsuzluğun ortaya çıkmasına yardımcı olunca Kadim onu parayla ödüllendirmek ister. Ezo kabul etmez. Bunun üzerine Elçin, para yerine bir hediye almasını önerir Kadim’e.

Bu arada Ballı, Nur’u alıkoyarak karşılığında Meryem’i ister Seyyit’ten. Ama Seyyit, Ballı’yı çok şaşırtacak ve ilk raundda galip gelecektir.

Doktor Emre, Ezo’nun otelinde düzenleyeceği tıp mezunları buluşması için genç kadına sürpriz bir teklif yaparak, geceye birlikte katılmalarını önerir. Kadim, otelde Ezo’yla eşit koşullarda karşılaşmasını gerektirecek böyle bir duruma tepkilidir. Sonunda herkes için beklenen gece gelir.
AvanTgarde
Yönetim Kurulu Başkanı

« Yanıtla #29 : Eylül 22, 2007, 12:28:40 ÖÖ »

Ezo Gelin 33.Bölüm Özeti

Kadim ve Ezo, otelde Emre’nin düzenlediği Tıp Mezunları gecesinde bir araya gelmek zorunda kalırlar. Kadim, Emre’yi merak etmektedir.

Gece, Ezo için hiç de keyifli geçmez. Birkaç gün sonra Kadim, Ezo’ya ilginç bir iş teklifinde bulunacaktır.
Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.6 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

2006-2008 © Copyright Tüm Hakları Saklıdır.İzinsiz Kopyalanamaz.

Webmaster :PaRDuS İletisim: numan@camlik.eu
Çamlık| Wap2| imode|Sitemaps| Urllist| Sitemaps2|Archives| İçeriK| Arsiv|youtube||kurtlarvadisi|xml| archive|

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM