>hepdizi.com<  YerLi •  Yabancı Dizi  Paylaşım Platforumu >hepdizi.com<
Duyurular: .:. Portal .:. Youtube Video .:. Canlı Tv .:. Radyo&Sohbet .:. Oyunlar .:. Program İndir

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Ekim 14, 2008, 12:17:18 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ekstra

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Menekşe İle Halil Basında Çıkan Haberler  (Okunma Sayısı 155 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AvanTgarde
Yönetim Kurulu Başkanı

BAŞARI: 23

« : Mart 22, 2008, 07:27:57 ÖS »

25 Şubat-2 Mart Haftasında En Çok Reklam Alan Yerli Diziler

No
Dizi Adı
Yayın Tarihi
Spot Süresi (sn.)

1
Avrupa Yakası (ATV)
27.02.2008
2271

2
Parmaklıklar Ardında (ATV)
28.02.2008
2270

3
Menekşe İle Halil (Kanal D)
01.03.2008
2108

4
Yaprak Dökümü (Kanal D)
27.02.2008
2107

5
Genco (Kanal D)
01.03.2008
2104

6
Köprü (Star)
25.02.2008
2065

7
Hatırla Sevgili (ATV)
29.02.2008
2053

8
İki Aile (Star)
25.02.2008
1994

9
Tatlı Bela Fadime (Star)
28.02.2008
1941

10
Kavak Yelleri (Kanal D)
28.02.2008
1932
kaynak:ucankus
AvanTgarde
Yönetim Kurulu Başkanı

« Yanıtla #1 : Mart 22, 2008, 07:28:15 ÖS »

Menekşe ile Halil gibi tutkulu aşklar artık yok

"Menekşe ile Halil" dizisinin başrol oyuncusu Sedef Avcı, daha podyuma adım bile atmadan "mankenim" diye dolaşmaya başlayanlara fena çattı: "Günümüzde bir sürü kişi ortaya 'mankenim' diye çıkıyor. Hayatımda görmediğim, duymadığım, herhangi bir defilede karşılaşmadığım kişiler bunlar. İster istemez 'Sen modelsen biz ne yapıyoruz?' diye soruyorsun. İnsanları bu meslekten soğutuyorlar."

Tesadüfen oyuncu oldum

n Daha önce reklam filmlerinde de oynuyordunuz, dizi teklifi ilk nasıl geldi?

- Tesadüf oldu. "Böyle mi Olacaktı" dizisi bir akrabamın evinde çekiliyordu. Ben de onlara akraba ziyaretine gitmiştim ve evde set vardı. Orada beni görüp görüşmeye çağırdılar.

n ’Menekşe ile Halil’ dizisine nasıl seçildiniz?

- "Yanık Koza" dizisi bittikten sonra Mahşer-i Cümbüş ekibinden Dilek Çelebi’den ders aldım. 3-4 ay onlarla çalıştıktan sonra "Yaprak Dökümü"nde bir iki bölüm oynadım. O da tesadüftü. Çünkü "Yanık Koza"nın yönetmeni "Yaprak Dökümü"nün de yönetmeniydi. Oradaki Cem rolünü eşim (Kıvanç Kasabalı) oynadığı için sık sık sete gidip geliyordum. Cem’in kız kardeşi rolünü ben oynayayım dedim öylesine ve bir bölüm ben oynadım. Ondan sonra tekrar onlarla görüştüm ve şu anki "Menekşe ile Halil" dizisi oldu.

n Sokaktaki vatandaş diziden sonra size nasıl tepki veriyor?

- Bana acıyorlar. Sürekli şiddet gördüğüm için, "Yeter artık ağlama, söyle onlara dövmesinler seni, öldüreceğiz o Mustafa’yı" diyorlar. "Ne zaman Halil sana dokunacak, böyle aşk mı olur" diyorlar. Ama sonuçta dizinin sloganı, "Kavuşmak için ayrılmayı göze alır mısın" olduğu için daha çekilecek dertler.

n Siz böyle bir durumu göze alır mıydınız?

- Konuşmak kolay ama nihayetinde "Menekşe ile Halil"in aşkı çok uç bir aşk. Ben artık böyle bir aşk görmüyorum, siz görüyor musunuz? Keşke herkes öyle derin ve tutkulu yaşasa her şeyi. Öyle bir durumda ben de göze alırım, öyle hisseden herkes alır. Mutlu olacağına inanıyorsan alırsın.

n Setin yorucu olması gündelik hayatınıza nasıl etki ediyor?

- Eve ve kendime çok fazla zaman ayıramıyorum. Vakit buldukça dinleniyorum. Evcimen bir insanım. Eşimle vakit geçiririm, DVD izlerim. Çok kitap okurum. Arkadaşlarıma gidemiyorsam onlar bana gelsin, yemek yapayım. Bunlardan keyif alıyorum.

n Ekranda eşiniz sizi izlerken örneğin şiddet içeren sahnelerde nasıl tepki veriyor? İzleyebiliyor mu?

- Ne yapsın, izliyor. O sahneleri çektikten sonra eve gidince barut gibi oluyorum ve ona patlıyorum. O kadar yorgun oluyorum ki dokunsa ağlayacağım. "Böyle böyle oldu, dokunma bana çok sinirim bozuk" diyebiliyorum. O da, "Eve taşıma ama, dizi bu canım bu kadar inandırıcı olmasına gerek yok" diyor. İzlerken senaryoyu okuduğu için biliyor ama üzülüyor ne yapsın. "Ben burada senin saçını çeksem ciyak ciyak bağırırsın, orada hiç sesin çıkmıyor" deyip dalga geçiyor.

n Setlerdeki ilk izinlerde neler yapmayı seviyorsunuz?

- Beyoğlu’nu seviyoruz. Bu aralar çok kalabalık olduğu için çok çıkamıyoruz. Sahil kenarına gidip balık yiyoruz. Beden olarak ikimiz de çok yorgun olduğumuz için sakin şeyler yapmayı tercih ediyoruz. Kalabalıkta, yüksek seste bir şeyler yapmak daraltıyor. İki gün izin olduğu zaman Şile’ye ya da Ağva’ya gidiyoruz. İşimiz tabii ki ön planda ama arada kendimize de ödül vermezsek yaşamanın anlamı yok.

Kaynak:Hürriyet/Kelebek
AvanTgarde
Yönetim Kurulu Başkanı

« Yanıtla #2 : Mart 22, 2008, 07:29:22 ÖS »

Yüksel Aytuğ
Mor Menekşe nasıl soldu?

MENEKŞE ile Halil daha ilk bölümüyle benim gibi pek çok izleyiciyi "içine alan" ender yapımlardan biriydi. Aşkın engel tanımayacağı ve törelerin hiçbir sevdaya karşı duramayacağını kanıtlamak için yola çıkan dizi büyük bir sempati yaratmıştı. Ancak haftalar ilerledikçe, pek çok dizinin ense kökünde kılıcını bileyen Reyting Hazretleri, bizim Menekşe ile Halil'i de yoldan çıkardı. Örneğin; Mustafa'nın giderek iflah olmaz bir sapığa dönüşmesi, hiç de gereği yokken diziye suni bir gerilim kattı. Son bölümde Mustafa'nın Menekşe'yi kaçırıp, ırzına geçmesi ise bana göre bardağı taşıran son damla oldu. Nahif bir aşk hikayesi için ekran başına geçenler, bu gereğinden fazla sert sahne ile irkildi. Tamam, kabul ediyorum, ülkemizde çok sayıda kadın cinsel şiddete, tacize ve tecavüze maruz kalıyor. Ama hiç olmazsa aşk dizisi olarak yola çıkan, saf duyguları ön planda tutmaya çalışan bir dizide Menekşe gibi "su damlasından daha saf ve duru" bir karakter kendini bu şiddetten kurtarabilmiş olsaydı. Üstelik tam da Dünya Kadınlar Günü'nde..
.
AvanTgarde
Yönetim Kurulu Başkanı

« Yanıtla #3 : Mart 22, 2008, 07:29:31 ÖS »

Dizilerde intihar salgını

Son dönem dizilerinde bir intihar salgını başladı ki, sonu nereye varır, bilinmez. Binbir Gece'de Onur'un annesi Peride Hanım ilaç içerek intihara kalkıştı. Aynı dizide aşkına karşılık bulamayan Yasemin, intihar ederek yaşamına son verdi. Dudaktan Kalbe'deki Veysel gibi. Hatırla Sevgili'nin Ayla'sı da intihara teşebbüs etmişti. Genco ve Vazgeç Gönlüm'de gençler ailelerin zorlamasıyla hiç istemedikleri kişilerle sözlendiler. Sonra kızlarla konuşup, evlenmek istemediklerini medeni bir şekilde ortaya koydular. Ancak her iki dizide de kızlar intihara kalkışınca, bizim gençler geri adım atmak zorunda kaldılar. Menekşe ile Halil dizisinin son bölümünde ise tecavüze uğrayan Menekşe, Mustafa'ya "Ne olur öldür beni" diye yalvardı. Muhtemelen Menekşe de intihara kalkışacaktır. Görüldüğü gibi durum bir hayli vahim. Televizyonun bu konularda ne kadar yönlendirici olduğu daha önce istatistik verilerle belgelenmişti. Boğaz Köprüsü'ndeki intihar eylemlerinin televizyondan yayınının yasaklanmasından sonra intihar girişimleri yüzde 75 oranında azalmıştı. Eğitim düzeyi düşük toplumlar, televizyonun olumsuz etkilerine daima açıktır. Dizi senaristleri ellerindeki tuttukları kalemin, sorumsuzca kullanıldığında nasıl keskin bir silaha dönüşebileceğini asla akıllarından çıkarmamalılar.

Kaynak : Sabah Gazetesi - Yüksel Aytuğ
AvanTgarde
Yönetim Kurulu Başkanı

« Yanıtla #4 : Mart 22, 2008, 07:30:27 ÖS »

Aksam Gazetesi-Burhan Ayeri'nin kose yazisindan

DİZİLER

Geçtiğimiz sene, diziler için ‘En kötü yıl oldu’. Tek bölümle ekrana veda edenlere bile rastladık. Amaç seyredilmek ise öncelik Binbir Gece’nin. Daha sonra Yaprak Dökümü ile Elveda Rumeli’yi sayabiliriz.

Grey’s Anatomy ‘Doktorlar’a, Lost ‘Kayıp’a dönüştürüldü. Kara Yılan ve son olarak Gazi, ulusal değerlerimize sahip çıkan yapımlar. Konu ve mekan tamamen bize özgü. Menekşe ile Halil’i ise sakın bizden sanmayın. Buram buram Romeo-Juliet uyarlaması
AvanTgarde
Yönetim Kurulu Başkanı

« Yanıtla #5 : Nisan 20, 2008, 03:11:15 ÖÖ »

Kanal D'deki Menekşe ve Halil dizisiyle izleyenlerin beğenisini kazanan genç oyuncu Sedef Avcı, dizide finale doğru yaklaştıklarını söyledi.

Dizinin bir sezonluk olduğunu ve gelecek sezonda devam etmeyeceklerini anlatan Avcı, dizinin bu denli tutmasının nedeninin de 'töre' konusunun işlendiği bir çok diziden farklı olarak değişik bir açıdan konunun işlenmesini gösterdi.

Sedef Avcı, "Yine bir töre olayı bir şekilde var dizide. Ailelerin kızlarını zorla evlendirme durumu sözkonusu. Ama bu diğer töre dizilerinden farklı bir şekilde gösterildiği için tuttu diye düşünüyorum. Çünkü bu dizide kız kaçıyor ve daha sonrasında aile sahip çıkıyor. Bir çok dizide işlenen töre, daha tersi bir biçimde anlatıldığı için bu dizinin tuttuğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Dizide hemen hemen her hafta bol bol gözyaşı döken Sedef Avcı, uzun süre ağlamaktan biraz sıkıntılı. Avcı, "Fenalık geldi artık her bölüm ağlamaktan. Kendim de ağladığım zamanlar oluyor tabii, ama her bölüm sürekli ağlayınca bazen takviye almam gerekiyor mecburen. Çünkü yaş kalmıyor artık" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Televizyon Gazetesi
AvanTgarde
Yönetim Kurulu Başkanı

« Yanıtla #6 : Mayıs 12, 2008, 09:11:19 ÖS »

Kanal D’nin sevilen dizisi Menekşe ve Halil’in son bölümün çekimleri sürüyor. Finalde izleyiciyi büyük bir sürpriz bekliyor.
sakincali
Bölüm Sorumlusu

BAŞARI: 31

« Yanıtla #7 : Mayıs 13, 2008, 12:28:46 ÖS »

acaba nedir  sakin bunlarin hepsi bir  ruya olmasin  Sırıtan

SEHITLER OLMEZZ!!  VATAN BOLUNMEZZZ
sabina001
Yabanci
*

BAŞARI: 0

« Yanıtla #8 : Mayıs 14, 2008, 01:43:16 ÖÖ »

bu film cok güzel ama ins final mutlu sekilde biter  Masum
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.6 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

2006-2008 © Copyright Tüm Hakları Saklıdır.İzinsiz Kopyalanamaz.

Webmaster :PaRDuS İletisim: numan@camlik.eu
Çamlık| Wap2| imode|Sitemaps| Urllist| Sitemaps2|Archives| İçeriK| Arsiv|youtube||kurtlarvadisi|xml| archive|

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM