diloş
Yönetim Kurulu Üyesi

BAŞARI: 12
|
 |
« : Ocak 24, 2008, 09:33:10 ÖS » |
|
1. BÖLÜM ÖZETİ HEPİMİZ AYNI SINIFTA MIYIZ?
Sonuçların değil, nedenlerin anlatıldığı hikayeleriyle, Karadere Lisesi ve Karadere mahallesi, ilk bölümüyle seyirciyle tanışıyor. Aslında çok tanıdık hikayeler, ilk kez bu kadar çarpıcı ekrana geliyor…
Bir öğrenci, sıradan, herhangi bir öğrenci bir derste, birdenbire sınıf arkadaşının kafasına silah dayar… Tarık, bu noktaya nasıl geldi? Ve bu nokta kaç kişinin hayatına dokunacak? Karadere Lisesi'nde yaşanan bu dehşet dakikalarının ardından Tunceli'de bir öğretmen; Umut, apar topar İstanbul'a döner. Kardeşi vurulmuştur! Ve Karadere Mahallesi'nde uzun süredir karanlıkta olanlar birbir ortaya çıkacaktır…
Kendimizi en güvende hissetmemiz gereken yer SINIF, ne kadar güvenli artık? Hepimiz aynı SINIFta mıyız? Artık aynı SINIFta bile, başka SINIFlarda mıyız?
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 30, 2008, 04:41:35 ÖS Gönderen: diloş »
|
|
|
|
|
|
|
diloş
Yönetim Kurulu Üyesi

|
 |
« Yanıtla #2 : Şubat 05, 2008, 05:49:51 ÖS » |
|
3. Bölüm Özeti
OKULDA ARTIK 'UMUT' VAR Sokağın kalbinden gelen bir adam, mücadelesine karşı cephede devam etmeye karar verirse neler olur, bir düşünün...
Umut artık okulda, Karadere Lisesi'nde öğretmenlik yapmaya başlıyor.
Ancak gidişatı değiştirmeyi başarabilecek mi, asıl soru; gerçekten herkes ikinci bir şansı hak eder mi ?
Umut bu kez, bir gece vakti Özlem'in evine gider. Karadere'yi terk ettikten sonra geçirdiği büyük değişimin sebeblerini, neden artık eski Umut olmadığını anlatır. Ne var ki, Özlem o gece evde yalnız değildir...
Kaya hastaneden eve döner. Umut ile aralarındaki gerginlik evde yaşanan bir soğuk savaşa dönmüştür.
Şeref, Kaya'ya hayal bile edemiyeceği bir görev verir, Kaya gün geçtikçe Şeref'e daha çok yaklaşmakta, Umut'tan daha çok uzaklaşmaktadır.
Rüya'nın başı büyük dertte. Cüneyt'in şantajları dozunu artırarak devam ediyor. Peki Cüneyt ne kadar ileri gidecek, Rüya'nın başına neler gelecek?.. Rüya bu meselede adım adım yolun sonuna yürüyor. Cüneyt'se çoktan oraya vardı bile...
Okulda uyuşturucu satmamak için direnmeye çalışıyor ama nereye kadar dayanabilecek, bu işin sonu nereye varacak? Ve o kaçınılmaz son Cüneyt'i bulduğunda, kim onun yanında olacak? Karadere'de Cüneyt'e bile yardım edecek birileri çıkacak mı?..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
prenseslerin gülleri
Yönetim Kurulu Başkanı

BAŞARI: 25
gülümse kaderine
|
 |
« Yanıtla #3 : Şubat 15, 2008, 01:09:48 ÖS » |
|
4. Bölüm Özeti
HAYAT TERCİHLERDEN İBARETTİR!
Sınıf, Cüneyt’in polis eşliginde gidişiyle, yas havasına bürünür. Kaya en yakın arkadaşının peşine düşecektir ama, Umut Cüneyt’i kurtaracağına söz verir. İki kardeş yıllar sonra ilk kez yakınlaşır. Ama nereye kadar?
Disiplin kurulu toplanmıştır. Cüneyt gitmeli mi kalmalı mı? Öğretmenleri, Cüneyt’in hayatının ne yönde gideceğinin tercihini yapmak üzere bir aradadır. Sadece Umut , tercini kardeşine verdiği sözü yerine getirmekten, daha önemlisi , Cüneyt’in kötü tarafta kalmasına engel olmaktan yana kullanır.
Kaya ise, tercihini Şeref’ten yana kullanacaktır: Masumiyetini kaybetme pahasına!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
prenseslerin gülleri
Yönetim Kurulu Başkanı

BAŞARI: 25
gülümse kaderine
|
 |
« Yanıtla #4 : Şubat 16, 2008, 12:04:11 ÖS » |
|
4. Bölüm Özeti (bunuda 4. bölüm özeti diye yayınlamışlar bende her ikisinide ekledim daha çok ipucu bulmak için)Karadere'de sular durulmuyor.Cüneyt nezarethanede.Okuldaki geleceğine ise toplanan disiplin kurulu karar verecek. Cunety'in hayati mercek altında.Peki kim onun yanında olacak? O ise tek bir şeyi umursuyor;Rüya.Peki Rüya yaşanan onca şeyden sonra Cünety için ne hissediyor?, Bir insannın hayatı hakkında karar verebilecek gucümüz olduğunda, o karar bizi de değiştirir.Cüneyt-Rüya arasında yaşananları tam olarak bilmeyen Özlem, Cüneyt için bir karar vermekte zorlanıyor.Umut'a duyduğu güvensizlik kararını etkileyecek mi?Özlem doğru kararı verebilecek mi? Umut,Cüneyt'İ kurtaracağına dair Kaya'ya söz verdi.Sözünü tutabilecek mi?'sadeece kurtarabileceklerimizi kurtarırız,'diyen Mudur Mehmet mi,yoksa'Cüneyt'in sonu olmayalım,Cüneyt bizim başlangıcımız olsun,'diyen Umut mu galip gelecek?Umut,Kaya'nın kendisine verdiği Son sansı Kullanabilecek mi? Bu,aynı zamanda Kaya için de son şans. Seref ve adamlarından yayılan karanlıktan kurtulmak yada bu karanlıktaboğulmak Kaya'nin elinde.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
diloş
Yönetim Kurulu Üyesi

|
 |
« Yanıtla #5 : Şubat 22, 2008, 05:57:20 ÖS » |
|
5. BÖLÜM ÖZETİ
KARADERE’DE HERŞEY YİNE DEĞİŞİYOR! Karadere’de sıcak olaylar birbirini takip ediyor. Rüya ne yapsa, Cüneyt’i aklından çıkaramadığını Özlem hocasına itiraf eder. Bu arada okula yeni bir kız gelir. Yağmur, sırlarla dolu hayatıyla Güven ve Kaya’nın aklını başından alır. Belki de Kaya, kendi bile farketmeden, yeni bir aşka doğru hızla yol almaya başlar. Esra ise, Kaya gibi, abisine kırgın, kendi hayat macerasının başında. Defterine yazdıkça bir şeyler yazıyor. Ama yazdıkları sadece kendisi için değil. Çok sevdiği birinin kapısına usulca bırakmak için.
Seher Hoca, işleri olduğu gibi kabul etmek niyetinde değil. O da ‘değişiklik’ istiyor. Onun da desteğini alan Umut, bir öfke anında, Karadere’yi pençesine alan kötülüğe ‘Yeter!’diyecek. Bu hafta Karadere’de bir şeyler değişecek. Hiçbir şey, hiç kimse, bir daha eskisi gibi olmayacak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|